Mattias Isik gick från praktik till anställning hos Abesiktning

Efter 20 år inom restaurangvärlden bytte Mattias Isik karriärbana och utbildade sig till anläggningsingenjör. Han genomgick en praktikperiod hos Abesiktning och är nu fastanställd, och ser en ljus framtid både inom omgivningskontroll och i bolaget.

Efter 20 år inom restaurangvärlden bytte Mattias Isik karriärbana och utbildade sig till anläggningsingenjör. Han genomgick en praktikperiod hos Abesiktning och är nu fastanställd, och ser en ljus framtid både inom omgivningskontroll och i bolaget.

– Jag har trivts väldigt bra både med arbetsuppgifterna och kollegorna från dag ett. Abesiktning är ett specialistföretag där medarbetarnas kunskap är det viktigaste, och bolaget satsar mycket på fortsatt kompetensutveckling. Jag har redan fått möjlighet att utbilda mig inom både frekvensanalys och bergsprängningsteknik, säger Mattias Isik.

Mattias Isik

Mattias ägde och drev flera restauranger och caféer innan han bestämde sig för att byta yrkesinriktning. När det var dags för praktik under utbildningen till anläggningsingenjör vid Teknikhögskolan fick han höra om Abesiktning.

– Omgivningspåverkan var inte ett område som jag hade särskilt mycket kunskap om tidigare, men det lät väldigt intressant. Det är ett varierande yrke där tiden delas mellan kontoret och ute i fältet på kundernas bygg- och anläggningsprojekt, vilket passar mig som inte trivs med att sitta still hela dagen.

Under praktiken fick Mattias prova på allt från att ta fram underlag för riskanalyser till att placera ut buller- och vibrationsmätare.

– Jag fick insyn i samtliga processer som bolaget arbetar med och jag lärde mig nya saker varje dag. Idag arbetar jag fortsatt med mätningar och riskanalys men även med besiktning och rådgivning till kunderna. Det är givande att ha mycket kundkontakt och arbeta med dem för att komma fram till hur vi kan tillgodose deras olika behov.

Efter ett par månader som anställd hos Abesiktning är det tydligt för Mattias att han valt rätt karriärinriktning.

– Det viktigaste i arbetslivet är att hitta en arbetsplats som du trivs på och det har jag verkligen gjort. Det är bra stämning och alla kollegor har varit väldigt hjälpsamma sedan min första dag. Det är aldrig för sent att skola om sig och byta yrke, jag har fått mitt drömjobb hos Abesiktning och ser fram emot att vara med på bolagets resa i många år framöver, säger Mattias Isik.

Abesiktning genomför riskanalys, mätningar och besiktningar åt byggherrar och entreprenörer i samband med mark-, bygg- och anläggningsarbeten. Vi säkerställer full kontroll på omgivningspåverkan genom specialiserade konsulter och tekniskt avancerade verktyg med fokus på användarvänlighet.