Micael Larsson navigerar besiktningar och bullermätare hos Abesiktning

Med en roll som spänner från kontorschef till att montera mätare och interagera med kunder tar Micael Larsson på sig en bred uppsättning dagliga sysslor, inklusive besiktningar, sättningskontroller och systemutveckling.

Med en roll som spänner från kontorschef till att montera mätare och interagera med kunder tar Micael Larsson på sig en bred uppsättning dagliga sysslor, inklusive besiktningar, sättningskontroller och systemutveckling.

– Jag har alltid haft ett byggintresse men halkade egentligen in hos Abesiktning av en slump och har lärt mig branschen med tiden. Sälj- och kundvård har jag med mig från en annan bransch sen tidigare och resten har jag lärt mig via interna utbildningar, säger Micael.

Micael Larsson

Abesiktning hjälper sina kunder att minska omgivningspåverkan och är en viktig kugge i större bygg- och anläggningsprojekt.

– Den ena dagen ser aldrig ut som den förra. Jag hanterar allt från fakturering till planering och besiktning. Ena dagen kan jag vara på väg till Kvicksund för att sätta bullermätare, medan jag nästa dag kan utföra besiktningar och provtryckningar i Uddevalla och Göteborg tillsammans med andra kollegor, säger Micael.

Det var en tidigare kollega som öppnade dörren till Abesiktning för Micael Larsson. Lockad av utmaningen och det spännande nya valde Micael att bli en del av teamet. Sedan dess har han utvecklats i sin roll och trivs särskilt väl med den frihet under ansvar som företaget erbjuder. De erfarna kollegorna spelar en central roll för trivseln på Abesiktning, menar Micael.

– Abesiktning är ett specialistföretag som med hjälp av expertis och lång erfarenhet sparar både tid och pengar åt våra kunder. Exempelvis kan vi snabbt konstatera om det är vibrationer från anläggningsarbeten som skapat skador i mark eller fastighet, eller om det är naturliga förändringar. Vi har egna provtryckare som utför både besiktning och provtryckning, många andra företag har en lokal sotare från orten med sig, vilket blir dyrare och tar längre tid, säger Micael.

Att arbetsuppgifterna är så varierade är något som Micael också tycker spelar en viktig roll för trivseln. Varje dag blir en möjlighet att träffa nya människor och engagera sig i en bransch som aldrig blir tråkig.

– Det är en familjär stämning på arbetsplatsen med högt i tak och bra work-life-balance. Och det blir aldrig långtråkigt, säger Micael.

Läs mer om Abesiktnings tjänster

Abesiktning genomför riskanalys, mätningar och besiktningar åt byggherrar och entreprenörer i Sverige. Företaget grundades 1973 och har idag 15 medarbetare och kontor i Göteborg och Uddevalla.

Abesiktning genomför riskanalys, mätningar och besiktningar åt byggherrar och entreprenörer i samband med mark-, bygg- och anläggningsarbeten. Vi säkerställer full kontroll på omgivningspåverkan genom specialiserade konsulter och tekniskt avancerade verktyg med fokus på användarvänlighet.